Een dag van de medewerker technische dienst

Als medewerker technische dienst ben je verantwoordelijk voor alle technische aspecten in een bedrijf. Je hebt hierbij een erg breed takenpakket en werkt ook veel samen in teamverband. Klinkt dit als iets voor jou? We gaan je vertellen wat je ongeveer doet op een dag als een medewerker technische dienst.

Wat doet een medewerker technisch dienst precies?

Een medewerker technische dienst is verantwoordelijk voor alles rondom de technische aspecten van een bedrijf. Je werkt dus bij de technische dienst van een bedrijf. Wat een technische dienst doet? Het is een team van medewerkers dat zorgt dat alle techniek binnen het bedrijf correct werkt. Denk hierbij aan het uitvoeren van controles, het oplossen van storingen en het gereedmaken van nieuwe werkplekken op kantoor.

Je werkt dus samen met je collega’s in teamverband om alles op rolletjes te laten lopen. Wanneer iemand in het bedrijf problemen heeft met bijvoorbeeld een computer of er staat een machine in storing, ben jij als medewerker technische dienst het eerste aanspreekpunt. De klacht komt bij jou binnen en je moet er een oplossing voor bedenken of degene naar de juiste afdeling doorsturen. Zo ben je ondersteund voor elke afdeling in het bedrijf.

Welke kwaliteiten moet je hebben?

Wanneer je aan de slag wilt als medewerker technische dienst zijn er een paar kwaliteiten die je moet bezitten. Zo moet je als eerste natuurlijk technisch inzicht hebben. Ook moet je handig zijn en graag met je handen willen werken. Dit is namelijk de basis van je functie.

Je bent naast het repareren en oplossingen bedenken voor storingen in het bedrijf ook verantwoordelijk voor de veiligheid en technische staat van alles in het bedrijf. Je moet dus naast het hebben van technische inzicht en handig zijn, ook kennis hebben van veiligheid in een bedrijf en eigenlijk ook creatief aangelegd zijn. Wanneer er iemand met een probleem naar je toekomt moet je soms creatief zijn om tot een passende oplossing te komen. Daarin is het ook heel belangrijk dat je stressbestendig kunt werken. Want met stress en paniek los je het probleem niet sneller op.

Een dag als medewerker technische dienst

Een dag als medewerker technische dienst is zeer afwisselend en geen enkele dag is hetzelfde. Ook verschilt een werkdag natuurlijk per werkplek. Wanneer je bij een bedrijf werkt wat voornamelijk machines heeft staan, dan zal de dag voornamelijk bestaan uit het uitvoeren van onderhoud aan de machines en het verhelpen van eventuele storingen. Ook het installeren van nieuwe machines valt onder jouw verantwoordelijkheid. Wanneer je juist op een kantoor werkt, zal je meer bezig zijn met het uitvoeren van updates en storingen verhelpen aan bijvoorbeeld een printer.

Je kunt ook voor iets meer uitdaging gaan en bij de technische dienst van defensie aan de slag gaan. Wanneer je hier als technische dienst aan het werk gaat kan dit ook gewoon op kantoor bij defensie zijn. Daar ben je er helemaal zeker van dat je werk elke dag anders is en je veel uitdaging in je werk zal vinden. Je kunt op https://werkenbijdefensie.nl/ kijken naar welke mogelijkheden er zijn.