Automatisering waarom is dit goed om te doen

pexels-cottonbro-5532658

Automatisering waarom is dit goed om te doen

Het is niet zo dat automatisering tegenwoordig een nieuwe hype is. Er zijn een groot aantal bedrijven die zich hier al jarenlang mee bezig houden. Er valt namelijk steeds meer te automatiseren.

Misschien kan digitale transformatie een sprong in het diepe lijken, toch zitten er ook een groot aantal voordelen aan. Een van de grootste voordelen van automatisering is natuurlijk besparing. Daarnaast heeft automatisering nog een aantal positieve gevolgen.

Werknemers

Stel je voor dat je een eigen bedrijf hebt. Binnen dat bedrijf laat je twee administratieve medewerkers samenwerken met robots. Dit heeft als voordeel dat de robots een aantal eenvoudige taken over kunnen nemen.

Voor de afdeling administratie heeft dit als voordeel dat er aanzienlijk minder typfouten worden gemaakt. De kennis en de ervaring van het administratief personeel kan hierdoor worden ingezet door collega’s of klanten hulp te bieden.

mimi-thian--VHQ0cw2euA-unsplash

Tevreden klanten

Wat de klanten betreft, deze worden er heel blij van als ze sneller geholpen kunnen worden. Een van de dingen waar klanten ook vrolijk van worden zijn formulieren die al gedeeltelijk zijn ingevuld met gegevens van de klant die al bekend zijn.

Daarnaast biedt het de mogelijkheid om een website aan te bieden die 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar is. Omdat klanten op ieder moment informatie op willen kunnen vragen, wordt dit door automatisering mogelijk gemaakt.

Groter aanbod

Door gebruik te maken van automatisering is het eenvoudig om een groter aanbod aan producten en diensten aan te kunnen bieden. Omdat een grotere portfolio meer handmatige acties nodig heeft wordt het aanbod hierom beperkt gehouden.

Nu zijn klanten altijd al mondig geweest, maar sinds alles tegenwoordig digitaal gaat weten klanten nu nog beter wat ze wel en niet willen. Door te kiezen voor automatisering wordt niet alleen het aanbod groter maar kan dit ook gepersonaliseerd worden.

Concurrenten

Het laatste wat je als ondernemer wilt bereiken is dat klanten bij de concurrent sneller geholpen kunnen worden. Zodra klanten deze ervaring hebben bestaat er namelijk een grote kans dat ze over zullen stappen.

Wanneer je als ondernemer voor je concurrenten besluit om over te stappen naar automatisering, ben je de concurrentie een stap voor. Omdat de nu je klanten een hoger verwerkingstempo kunt aanbieden wordt het voor klanten aantrekkelijker om zaken met jou te doen in plaats van met je concurrent.

MEER TE WETEN KOMEN