Cloud wat is het en waar gebruik je het voor?

upload-g5c3bdd0e6_640

Cloud wat is het en waar gebruik je het voor?

Eenvoudig uitgelegd is de Cloud werken via internet. Als voorbeeld kan je Microsoft Office nemen. Wanneer je Excel, Word en Powerpoint gebruikt beheer je deze programma’s online in de Cloud. Ook deze is van Microsoft.

Bijna alle Cloudapplicaties hebben tegenwoordig ook apps voor smartphones en tablets. Het voordeel hiervan is dat je nog sneller en eenvoudiger bij al je bestanden kunt. Met de Cloud ben je niet meer beperkt tot slechts een apparaat.

Wanneer je op je werk bent kun je stukken opslaan en als je dat wilt kan je deze terwijl je onderweg of thuis bent bewerken, uitprinten of downloaden. Je hoeft alleen de bestanden naar de Cloud te sturen. Daar worden ze veilig opgeslagen.

Is de Cloud veilig?

Wanneer je besluit om je bestanden in de Cloud te zetten is dit niet geheel zonder risico. Het kan voorkomen dat bijvoorbeeld geheime bestanden uitlekken. Dit komt omdat er tegenwoordig heel veel slimme hackers zijn.

Toch houden aanbieders van Cloud services er goed rekening mee dat bestanden op een veilige manier kunnen worden opgeslagen. Zij blijven hierom steeds verbeteringen aanbrengen aan hun servers en dus ook aan jouw bestanden.

Wil je er zeker van zijn dat er niets gebeurt met je kostbare bestanden, dan is het verstandig om met een private Cloud te werken. Hiermee krijg je meer controle over je bestanden. Je hebt zelf de totale controle wat de beveiliging, data en kwaliteit betreft.

Omdat Cloud services steeds meer toenemen, zijn er hierop diverse wetten in het leven geroepen. Dit houdt in Europa in dat bedrijven zelf verantwoordelijk zijn voor dataopslag. Lekken er vertrouwelijke gegevens uit, dan kan een bedrijf hiervoor aansprakelijk worden gesteld.

MEER TE WETEN KOMEN

Automatisering

Sneller

Kostbaar