Kostbaar, tijd is geld maar waarom is het beide zo kostbaar?

age-barros-rBPOfVqROzY-unsplash

Kostbaar, tijd is geld maar waarom is het beide zo kostbaar?

De uitspraak tijd is geld heb je vast wel eens gehoord. Misschien zou je het niet denken maar toch hebben geld en tijd een aantal overeenkomsten. Je kan een deel in tijd vergelijken met een deel in geld.

Wanneer je ergens minder tijd voor nodig hebt, houdt dit dus meer winst en dus meer geld in. Ben je zelf ondernemer dan zal je dit vast wel herkennen. Eigenlijk bestaat alles wat we kennen uit tijd, geld en energie.

Wanneer je geld hebt kan je dit ruilen tegen ervaringen of goederen. Wanneer je financieel vrij wilt zijn is dit eerder een levensstijl te noemen dan een bepaald moment. Hou je jezelf aan een aantal geldregels, dan kan dit leiden tot een beter financieel leven.

Sparen en vermogen opbouwen

Als het gaat over sparen of vermogen opbouwen wordt er vaak gezegd dat je eerst jezelf moet betalen. Voor de een kan dit inhouden dat je iedere ochtend vroeg opstaat. Op die manier “betaal” je deze uren aan jezelf.

Kies je iedere ochtend de eerste uren voor jezelf, dan zorgt dit ervoor dat je nooit persoonlijke tijd verliest. Het is belangrijk om iedere dag quality time voor jezelf te nemen. Bij voorkeur doe je dit aan het begin van de dag,

Geldregels toepassen

Wanneer je tijd en geld met elkaar in balans wilt brengen, is het belangrijk om zowel je uitgaven als je tijd bij te houden. Kortweg gezegd, zorg ervoor dat je geen dingen koopt die je niet nodig hebt en verspil je tijd niet aan het doen van domme dingen.

Maak een overzicht van ieder uur van de dag, op dezelfde manier zoals je dat doet met je inkomsten en uitgaven. Eerst verzamel je alle gegevens van een maand. Nadat je dit gedaan hebt kan je de resultaten bij elkaar optellen.

Kijk dan hoeveel uren je hebt besteed aan prioriteiten. Wat is het belangrijkste voor jou en waar zou je graag meer tijd aan willen besteden? Wanneer je tot de conclusie komt dat je veel nutteloze uren in een dag hebt, besteedt deze dan liever aan activiteiten die voor jou wel zinvol zijn.

MEER TE WETEN KOMEN

Automatisering

Sneller